Monday, August 5, 2013

Abuya Strikes @ Kolam Mancing Tangkas

Assalamualaikum semua,

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa lama takda cerita baru di blog ini.  Shahadan, pemilik blog teramat lah sibuk nye sejak kebelakangan ini.  Speymaster pulak dah pindah buat jangkas masa panjang ke negara mentari terbit...apa-apa pun kita ucapkan selamat berjaya kepada dia dalam penangkapan Japanese koi carp.

Ini cerita sudah lama cuma perlu diolahkan dalam bentuk digital sahaja.

Suatu malam tu Abuya memancing dengan geng-geng biasa.  Sudah 2 jam lebih, Abuya tak naik apa-apa, cuma geng dia saja yang naik rohu, telapia dan patin yang size standard.  Puas jugak Abuya kena bahan malam tu.

Tiba-tiba mcm ada tersangkut besar.,,,menggelabah jugak Abuya sebab set ringan digunakan.  Akhirnya, naik lah Pak Asan ini.  Senyum bangga Abuya says it all...









2 comments:

  1. Japanese koi tu memang termasuk dalam spesis buruan saya tuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete