Monday, August 5, 2013

Abuya Strikes @ Kolam Mancing Tangkas

Assalamualaikum semua,

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa lama takda cerita baru di blog ini.  Shahadan, pemilik blog teramat lah sibuk nye sejak kebelakangan ini.  Speymaster pulak dah pindah buat jangkas masa panjang ke negara mentari terbit...apa-apa pun kita ucapkan selamat berjaya kepada dia dalam penangkapan Japanese koi carp.

Ini cerita sudah lama cuma perlu diolahkan dalam bentuk digital sahaja.

Suatu malam tu Abuya memancing dengan geng-geng biasa.  Sudah 2 jam lebih, Abuya tak naik apa-apa, cuma geng dia saja yang naik rohu, telapia dan patin yang size standard.  Puas jugak Abuya kena bahan malam tu.

Tiba-tiba mcm ada tersangkut besar.,,,menggelabah jugak Abuya sebab set ringan digunakan.  Akhirnya, naik lah Pak Asan ini.  Senyum bangga Abuya says it all...









Monday, June 17, 2013

Rilek @Gold Coast Sepang










 Kepada para pembaca, sorry takde cerita dan sorry lama dah tak update.  Makin sibuk di ofis, mancing pun kurang.  In Sya Allah, nanti ada cite lain ye.  Terima kasih kerana tetap melawat blog ini. Wassalam.

Wednesday, February 27, 2013

Mancing Monster @Kolam Mancing Tangkas



 Salam semua,

Chantek tak ikan Pacu bosar ni...ini merupakan rekod peribadi saya sebagai Pacu terbesar.  Ditangkap menggunakan rod udang terkecil saya....layan habissss.

Antara kolam yang terbaru dibuka di kawasan Bangi ialah Kolam Mancing Tangkas di Kampung Sungai Tangkas.  Bagus kolam ni, di urus dengan baik dan pengusaha cuba memenuhi keperluan dan kesukaan pemancing hardcore.  Memang selama saya memancing dan menonton orang memancing di sini, ikan yang besar besar besar banyaaaaak naik. Best Best Best!!!

Jalan nak pegi kolam ni senang je...cuba cari simpang ke Kampung Sungai Tangkas dan ikut arahan mengikut gambar di bawah.

  Ini kedai bukan kolam, walaupun nama dah dekat




Pandangan sisi kolam



Dragon Fly Fishan
Aksi-aksi Along.....sifoo kolam ini

Antara saiz standard Patin di sini....

Malam pun ok jugak sini.....



Cik Kak pemberi makan ikan pun approve kolam ni, selesa dan bersih
Palet dah habis, gentel dedak pulakkkk