Thursday, March 3, 2011

Profile Kolam : Kolam Warga Emas Shah Alam (Part 1)

Salam gang,

Agak lama tak mengepost apa apa di blog ni, sebab sibuk dengan hal-hal keroje yang lain. Tapi aktiviti mengail memancing dan merembat ikan tetap dijalankan, cuma tidak didokumentarkan.

Gelongsor Ikan, Yahoooooooooo

Minggu ini, kita bertuah kerana mendapat peluang untuk melawat sebuah kolam yang agak baru laa. Kolam ini juga telah diwar-warkan di TV3 bulan lepas dalam sebuah rancangan yang memaparkan aktiviti memancing.Nama kolam ini rasanya ialah Kolam Warga Emas, terletak di Seksyen 24, Shah Alam. Poskodnya saya tak tahu, tetapi kalau ikut signboard ke Seksyen 24, sampai sana carilah signboard ke Kompleks Warga Emas. Dekat-dekat situ laaa.


Kolam ini agak sederhana saiznya dan nampak bersih dan teratur. Pondok-pondok simen agak selesa tetapi dinasihatkan agar pengunjung membawa besi pancang untuk memarkir joran sambil menunggu.

Ketika lawatan sambil belajar ini dibuat, kuak-kuak ikan yang tidak berhenti dapat dilihat di permukaan air, jadi tanda-tanda banyak ikan tu memang terdapat di sini. Dan sesuai dengan namanya, memang terdapat beberapa Otai Warga Emas sedang memancing di situ.

Otai dapat RohuJuga terdapat sebuah akuarium besar, memperagakan ikan-ikan yang chantekkk. Cuba tonton video ini!!!Malangnya, tidak sempat menguji kolam ini pada lawatan pertama ini. Insya Allah apabila kami memancing di sini, kami dapat memberi laporan yang lebih terperinci berkenaan potensi dan tahap keseronokan di kolam ini.

Macam-macam Jackpot

Salam,

Kita jumpa di Part 2!!!

4 comments:

 1. kat sini memang best, setiap khamis ade pertandingan...meriah sungguh...ade yg naik berbelas kilo sekor...

  ReplyDelete
 2. Oh betul ke boss? Khamis malam ye?
  Kalau hari-hari biasa, dia beli balik semua ikan hidup tak?

  ReplyDelete
 3. bayar 1 joran bpe ringgit?
  jackpot start pkol bpe?

  ReplyDelete